Aktuális

           

Megfúrták az új kutat

2014-07-28

Elkészültek a kivitelezők a bábonymegyeri tartalék kút fúrásával.

Mint Gál Ferenc, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta: 170 métert fúrtak lefelé a szakemberek. Az új kút vízmintája is megvan, jó eredményeket produkált. A kutat tartalékként fogják majd használni, akkor lép működésbe, ha a megnőtt vízfogyasztás indokolttá teszi.

A kivitelezés vezetőjétől megtudtuk: tűzcsapok cseréje lesz jövő héten, várhatóan 30-at cserélnek majd ki. Aztán az összekötő csomópontok cseréje következik és indul a kezelőépületen belüli felújítás és a medencék javítása. A meglévő kezelőépületben 160 m3/d kapacitású komplex tisztítási technológia kiépítésére kerül sor és új irányítástechnikával szerelik fel a rendszert. Emellett átépítik a csomópontokat és megtisztítják a mintegy 11 kilométernyi vízvezeték-hálózatot.

A projekt keretében tervezett vízkezelési technológia: ammóniummentesítés, vas- és mangántalanítás, valamint fertőtlenítés is megvalósul. Az összesen nettó 162 785 150 forint értékű beruházáshoz a támogatást az Európai Unió biztosítja. A Bábonymegyer Ivóvízminőség-javító Programja című beruházás révén javul az ivóvíz minősége, ezáltal a bábonymegyeri lakosok életminősége.

Utolsó frissítés: 2014-07-28