Aktuális

           

Március 22. a Víz Világnapja

2014-03-22

Az 1992-ben rendezett Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferenciát követően az ENSZ a Víz Világnapjának jelölte március 22-ét. Ezzel ráirányította a figyelmet az életünkhöz nélkülözhetetlen, ám sok veszélynek kitett vízre.

E kezdeményezés célkitűzése, hogy óvjuk és védjük környezetünket, s ezen belül Földünk felbecsülhetetlen értékét, a vízkészletet. Az idei esztendő a víz és energia jegyében telik.

A Víz Világnapi jelmondat 2014-ben: “Víz és energia!”

Magyarország egy évtizede indította el a Nemzeti Ivóvízminőség-javító Programot, amely a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátását, a szolgáltatások színvonalának és biztonságának javítását tűzte ki célul. Kormányhatározat rögzíti a tennivalókat, s a jelenleg hatályos 201/2001 (X.25.) Kormányrendelet 6. sz. mellékletében felsorolja azoknak a településeknek a nevét, ahol nem megfelelő az ivóvíz minősége.

Az ivóvízminőség-javítására indított projektünk e program keretében valósul meg. Sikerét az Európai Unió támogatása segíti. Ezzel lakóhelyünkön is az előírásoknak megfelelő ivóvízet szolgáltathatunk a beruházás végére.

Utolsó frissítés: 2014-03-26