Aktuális

           

Lakossági tájékoztató szórólap a beruházásról

2014-04-11

Szórólapon tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat ezen a héten az ivóvízminőség-javító program aktuális tudnivalóiról.

Valamennyi bábonymegyeri otthonba eljutott az a szórólap, amely az európai uniós támogatással megvalósuló ivóvízjavító programot mutatja be a lakosságnak. 

Ebből megtudhatják a helyben élők, hogy a közel 163 millió forintos költségvetésű program révén a szakemberek komplex tisztítási technológiát építenek ki a meglévő kezelőépületben. Átalakítják a vasiszap ülepítőt és egy 170 méter mélységű tartalék kutat fúrnak a vízbiztonság érdekében. Korszerűsödik a villamoshálózat, felújítják a meglévő alacsony- és magas tárolókat, valamint a kezelőépületet. Új irányítástechnikával szerelik fel a rendszert, kicserélnek negyvennél több tűzcsapot, átépítik a csomópontokat és megtisztítják a mintegy 11 kilométernyi vízvezeték-hálózatot. A fejlett technika megépítésével az európai uniós előírásoknak megfelelő lesz az ivóvíz ammónium, vas és mangántartalma.

Az építési munkák elsősorban a vízmű területét érintik, de az önkormányzat kéri a lakókat, hogy jelezzék, ha bármi fennakadást észlelnek a közlekedésben. 

Utolsó frissítés: 2014-06-18